Surströmming!

Har ätit surströmming ikväll. Mmmmmmmmm så gott! Tyvärr är det ju så att när man äter detta så dricker man ju oftast någon sorts bubbeldricka till. Vilket medför att man rapar så kopiöst!! Ett hett tips är väl att bara umgås med samma personer som man ätit med hela kvällen, annars får man höra kommentarer som:

-Usch!

-Huga vad det stinker!

-Det luktar suring?? Bläk...

(dom flesta brukar i samma veva hålla för näsan)

Är det nån som har hört någon annan kommentar?

Till efterrätt hade jag gjort en smulpaj av äpplen från trädgården med vaniljvisp.
Det är inte så många äpplen i år? Kanske har med att det inte har varit så värst bra sommar?

Ha dé

Farmor 80 år idag!

För ett tag sen så stod det i tidningen att hon inte ville bli uppvaktad, men lyssnar någon? Min syster hade tagit ledigt idag för att hjälpa till. Gulliga gulliga syster. Vi ska åka dit i morgon och leverera en liten blomma. Kanske en liten prästkrage...
Textilt mönster av Maria Löw
foto: Ljungbergs textil

Hittade detta tyg på nätet, det var ett som jag fastnade för "Daisy" av Maria löw.Körde bil till affären igår, inte skönt. Måste nog vila en dag till eller två för det, man var inte någon säker förare om man säger så??

ha dé Kramiz

Sjukskriven resten av veckan!

Jag hade nästan gett upp att läkaren skulle ringa. Men just före han slutade för dagen klockan 17 så ringde han. Vi diskuterade och han tyckte att det var bäst att vila resten av veckan och kanske nästa vecka gå på halvtid. Ska öva lite under veckan, mesta delen stretcha, stå på ett ben och borsta tänderna mm. Bäst att sätta på ett bandage då??
Annars kanske det går åt pipan. 

ha de'
 

Fick en Utmärkelse

av  mammafärg  vilket var trevligt, man tackar!

Så nu ska jag skicka den vidare till 7 favoriter.
Det här är reglerna för utmärkelsen: 

1 The winner can put the logo on her blogg
2 Link the person you received your award from.
3 Nominate at least 7 blogs.
4 Put links of those blogs on yours.
5 Leave a message of the blogs you nominated.


Här kommer mina favoriter:


Mamma Färg
Fröken Ostkrok
Tapeter & Teak
Livet i Norrland
Ljuvliga hem
Dahl
Mysfaktor

Matfesten

Så var denna dag över.
Det blev inget gräs klippt igår, det blev en helkväll på matfesten. När det blev massor med folk blev det lite svårt att motivera varför jag skulle ha foten på bänken. Bandet som spelade var riktigt duktiga Ständut blakk .        
Foto: Privata

Hoppas att dom kommer till festivalen nästa år eller i alla fall nästa matfest.

Ha de'

Klippa gräs eller åka båt?

Vaknade av detta strålande solsken. Underbart att solen kan göra så gott. Grannen kom förbi och undrade om vi ville följa med i båten till matfesten?


-Självklart!

Eller ska gubben klippa gräset? Lätt val , gräset är inte riktigt torrt efter allt regnande. Trimmern var inte laddad. Matfesten och båt här kommer vi...

Gräset får vänta tills i afton.

Fick ett mailFoto: Privat

Fick ett mail av en vän med massa pics. Sånt tycker vi om. Det kommer även pics från mig så småningom, måste bara få igång internet på datorn uppe.

Somnade på soffan

Jag somnade på soffan i natt, vaknade i morse då gubben for på jobbet. Jag satt fast i soffan ( av skinn) äckligt. Nåja har duschat nu, ser på tv väntar på att läkaren ska ringa. Såg lite Glamour ni vet såpan så har gått i typ hundra år. Konstigt så har det inte hänt så mycket i serien. Det känns lite bättre i foten idag, inte riktigt lika svullen. Det kanske hjälpte med lite stretchövningar som jag gjorde igår.

For på Matfesten och åt middag, alltid trevligt men mat som andra lagat. Åt en Langos ( har längtat sen i somras på en sån) den var inte lika god som jag kom ihåg. Gubben åt nån Texas BBQ Revbensspjäll. Jag smakade bara på BBQ-såsen han slukade köttet. (Uppenbarligen en hit) Nackdelen är att man måste traska på foten vilket gör att man får lida för det senare. Suck

Nu ska vi höra vad läkaren säger om det ska till att amputeras eller..??

Pics på foten...

Så här såg foten ut samma natt det hände.   Idag fredag bildbevis.     
Foto: Privat


Dom kallar mig klumpig, grannen sa att vi ska nog ta upp den där grinden i staketet vi pratat om?
Jag håller nog med..

Fotleden

Jag har ringt läkaren, dom ska ringa upp senare idag. Jag kan inte börja jobba nästa vecka. Min fot ser fortfarande ut som en tennisboll. Undrar om det är nåt annat fel? Inget brott i alla fall det sa dom ju på röntgen, men jag var ju ganska svullen när jag röntgades. Kanske nåt ledband är väldans trasigt? Det gör ju mer ont nu på insidan av foten än tidigare. Jag har försökt göra lite stretchövningar så det inte ska bliså stelt men det gör ju ont! Börjar vara less att bara gå hemma, eller ligga hemma med foten högt. Man kan inte se så många program på tv utan att bli less. Tur att det är OS i alla fall. Fast det går ju inte så bra för Sverige.

Jag kan ju inte ens gå ut och gå eller göra nåt i trädgården... Nädå förpassad till soffan men fossingen i högläge. Fast altanen, hängmattan och en talbok har varit mina vänner nu. Under en filt för det har varit så regnigt.. Har hunnit med två böcker hitintills. Liza Marklund, "Gömda" och "Asyl".

Källa:www.maritanord.spaces.live.com


Om det ändå kunde vara så bekymmerslöst som en katts liv.

Jag får återkomma om vad läkaren säger senare. Måste ringa chefen oxå. 


När vårdcentralen ringde och jag berättade min situation så sa dom att en läkare skulle ringa mig i morgon, suck...
Jag ringde till chefen oxå, han blev inte så nöjd måste stuva om i schemat lite. Eftersom alla som brukar jobba extra har börjat om skolan så. Nåja det är inte mitt problem, mitt problem är min kassa fotled. Hittade en hemsida med en hel del tips på fotexperten måste bara vänta till svullnaden har gått ner.

Så vackert det kan vara...

Ja då var denna dagen över. En väldigt vacker begravning. Prästen var faktiskt brorson till K. Det gav en väldigt personlig ceremoni. Efteråt samlas man för att minnas och det är alltid fint. Tack för att jag fick lära känna dig K. Många tårar i kyrkan jag försöker hålla mig men vid psalm 304 "Lär mig, du skog, att vissna glad" så brast det. Varför ska man alltid försöka hålla tillbaka? Andakten man känner är för helig på nåt sätt, eller?? Är det bara jag som känner så?

Vila i frid K


Dilemmat löste sig med en ny polo till kläder jag redan hade...

Funderingar så här i början?

Jaha då var man igång... Men vad ska man skriva då. En hel del arbetskamrater har börjat blogga, och jag ska väl inte vara sämre.

Dagens dilemma?
Vad ska jag ha på mig i morgon?
Ska på begravning får väl gräva fram åt ur garderoben. Fast jag har ju en hel del svart att ta på mig. Måste åka på stan med gubben för han har inget att ha på sig. Kanske jag kan gå iväg en sväng och se om jag oxå hittar nåt???

RSS 2.0