Derby i fiendeland...

Idag drar jag och en kompis till fiendelandet Luleå för att se hockey och en natt på hotell.
Det enda jag oroar mig för är att man kanske blir för exalterad och hejar på AIK och blir portad från våra sittplatser... Vinner? Det gör väl AIK så klart!
 

Ska bli roligt, sen i morgon blir det till Örviken för årligt nyårsfirande med god mat, familj och hundar. Och kanske en sen bastu med snöbad...

Kom ihåg nu alla, att var rädd om fingrarna och tänk på alla hundar när ni smäller era nyårsraketer!

www.smällarupproret.seNy hall...

En annan grej som hänt sedan sist är att jag lagt ny matta i hallen. Eller på en del av hallen kanske det heter.
Vi har haft en entrematta som räckte fram till köksdörren dvs ca 60cm. Den har upplevts liten när man har massor med främmande, speciellt på vintern då det blir en hel del snö som tinar upp och blir pölar.
Då beslutade vi oss för att vi lägger in en bredare matta så det inte blir så blött. Började räkna och en matta på 150 cm blir nog bra, men då är det 160cm till garderoben så det gick ju inte utan då fick det bli en 2m matta. En blå hemsk matta i plast sen 60-talet var inte så vacker. Så då bestämde vi oss att vi lägger en plastmatta på den lilla biten som var kvar. Sagt å gjort beställde en floor-in-a-box och la in den. Blev helsnyggt tycker jag i alla fall eller vad tycks?


före


Efter.

helt klart en förbättring!

Ha de´


Oj oj oj då...

Nu har jag inte bloggat på lääänge! Fick en liten pik av min käre kollega. Jag har haft lite ångest vad gäller bloggandet.
Ska man sätta sig ner och göra en maratonbloggning på allt som hänt sedan sist eller inte?
Näää, det orkar jag inte.
Jag startar på noll helt enkelt.

En liten grej som har hänt här hemma i alla fall.
Vi har ju bara haft elpatron och en braskamin som uppvärmning. Efter att gubben surfat runt lite så beställdes grejor för att glidgjuta skortstenen själv. Med bra hjälp av en kompis så lyckades detta, men vi blev av med braskaminen eftersom den gick på samma rökkanal.
   
foto: privata

Duktiga gubbar i farten.

En liten tår blev det, för kaminen har bidragit till många mysiga varma stunder.

Nåja, men istället fick vi då bygga ett platsbyggt vitrinskåp/mediaskåp.
Äntligen bort med en massa dataprylar och så kanske man får plats med något annat i köksskåpen än dessa glas och tallrikar som tar väldans plats.

Tankarna på detta skåp var i början att sätta upp paneler som ser ut som skiffer, denna lösning fanns inte att få tag på någonstans i Skellefteå. Då bestämde vi oss för att sätta en grovyxad ytterpanel som skulle betsas och lackas. Samma dag vi bestämde oss så när jag kom på jobbet så hade en ny katalog kommit. Yes!
En tapet som såg precis ut som skifferskivorna vi hade tänkt från början.
Tapeterna ligger i en påse hemma nu, gipsskivor ska inhandlas i morgon (ledig dag) så kanske till helgen kan man kanske göra klart. Vi får väl se, men senast tisdag till veckan måste det vara klart så att man kan få tapetsera och hinna klä julgranen som ska stå brevid.

Kaminen är för övrigt till salu en Jötul 373 svart gjutjärn om någon är intresserad.

Oj vad jag längtar tills det är klart, det känns som om detta rum äntligen kan bli klart!

Ha de´


RSS 2.0