Trädfällning...

Vi har en Rönn som har svamp, vi har funderat länge på att kapa ner trädet. Problemet är bara att det lutar mot järnvägen! Men gubben har ju vinsch på Blazern så då kan vi ju hålla mot! Sagt och gjort Björn kom förbi och hjälpte till.
     


Trädet ramlade ändå inte riktigt dit vi ville. Tur var att grannarna har en stor kraftig Rönnhäck som fick stå emot trycket. En liten björk på vår sida kommer att få fällas också.
Eller vad tror ni?

Sen så har nog vår ohyggligt fula gärdsgård gjort sitt?Jag satte bara dit en liten pinne mitt i Rönnstubben. Det var som att sticka ner den i smör. Helt ihålig! Vilken tur att vi tog beslutet att fälla ner trädet.
Det blev väldans kalt mot järnvägen nu. Undrar om vi kommer att störas av återvinningsstationens oljud ännu mer nu?

Ja vad ska man säga, nu har gubben det han gör resten av veckan... Detta blir ingen ved att elda inne med, men vi har ju en grillring som kan användas. Virket måste bara torka upp till i höst nån gång!

Ha de´


Detta var en av de tre grenarna som utgjorde Rönnen.

Måsunge...

Ja då var tjejknytkalaset slut och bilder blev tagna, jag hade jättekul! tackar, det måste vi göra om! Kanske på vår altan nästa gång?

I alla fall så när vi gick hem så fångade vi en måsunge!!

Helknasigt men här är bildbevis. Vi släppte givetvis ungen efter fotograferingen!
Foto: privata

Ha en trevlig kommande vecka allihopa, det ska jag ha.Tjejknytis...

Blev sugen att ordna en tjejträff. Pratade med några sen ringde jag till Anna och sa att
- Du har tjejknytis på din altan ikväll!
Ja-aaaaaaaa?!

Nja inte riktigt så var det men nästan, jag ringde till henne igår!!

Riktigt kul. Vi får se hur många som kommer?
Alla som jag känner och bor i eller runt Skellefteå och är tjej och vill äta lite gott ( man tar med sig nåt man är sugen på och vill bjuda på) och eget dricka är välkommen till Anna W:s altan klockan 18:00 ikväll.
Ska se om jag får fota nåt eller om det blir bannlyst, annars så kommer det väl blider senare på kvällens bravader.
Ha de´

Foto: ärligt snott via Google...


Semester!!!

Nu ska jag bara njuta, fota, pyssla och må bra!!

Ha en trevlig sommar allihopaPubliserad i Lokalblaskan NV 090704

Farthinder att njuta av

Många tror att det är kommunen som bekostar blomlådorna som används som farthinder på gatorna, men det är helt fel. Dessa lådor är något som kommunen godkänner efter att man ansökt om att få ställa ut dem. Själva materialet, målningen och blommorna är något som vi själva får bekosta. Kommunen bidrar med reflexerna och måtten på lådorna.


Ibland kan man tro att folk som kör verkligen är blinda. Dessa lådor syns väldigt tydligt långt i förväg och det sitter reflexer på. Att det ska vara så svårt att sänka hastigheten så att man kan snirkla sig förbi? Visst sitter det både broms och en ratt i varje bil? Använd dessa!


Om man kör på en låda, stanna upp och fråga någon om vad du kan göra? Lämna en lapp i brevlådan med namn och telefonnummer. Om man bara kör iväg utan att meddela anses det som smitning, vilket kan leda till polisanmälan.


Visst tycker ni alla att det är en bra idé att dessa fina blomlådor finns som bromsklossar? Att det känns lite tryggare på våra kvartersgator för barn och hundar. Alla vet ju att det kan fara ut en leksak på vägen som ett barn springer iväg för att hämta utan att tänka sig för. Tänk efter? Hinner ni verkligen stanna om något sådant händer?


Jag för min del tycker det är underbart att se på lite blommor istället för bara asfalt. Om det ändå kunde finnas ett system som gjorde det möjligt att ha bromsklossar året om ...

Linda


Publicerad 2009-07-04 06:00

RSS 2.0