Inbakad fläskfilé...
Jag hade tidigare en förfrågan på receptet till Nyårsmaten, så här kommer den,
Smördegsinbakad Fläskfilé
Detta recept räcker till ca 8 "kuddar"
Ca 500g Fläskfilé
2-3 burkar Creme Fraishe kokbar
2 stora burkar skivade champinjoner ( eller ca 5 små)
1 Purjolök
Smördegsplattor (frysta som man kavlar ut när dom tinat till rutor)
Margarin till stekning av filén
Ägg till pensling
Salt
Citronpeppar
Gör så här:
Ansa fileérna och skär dom i skivor som man sen steker.
Krydda med salt och peppar. Krydda ganska mycket.
Tag av och låt svalna.
Hacka purjolöken och fräs tillsammans med champinjonerna i en kastrull
Häll över Creme Fraishen och koka upp några minuter, krydda med salt och peppar. ev lite soja om man vill.
Tag av och låt svalna.
Dessa moment kan man med fördel göra någon dag i förväg.
Kavla ut dom tinade smördegsplattorna till kvadrater.
Lägg ca 2 bitar filé på varje bit diagonalt på mitten.
Klicka dit Creme Fraishe-blandningen ovanpå.
Vik ihop Smördegen som om man skulle göra ett eget kuvert.
Lägg upp "kuddarna" på bekplåtspapper.
Pensla med ägg innan gräddningen i ugnen.
Grädda i mitten på ugnen i 250 grader i ca 10-15 min, eller tills dom fått färg.
Servera med en fräsch grönsallad.
Beräkna ca 1-2 st "kuddar"per person. Det är ganska mättande!
Smaklig måltid!!
Shit så gott det lät :) Måste pröva göra det där någon gång :)Tack för receptet
Tack linda, älskar dig!
men tack gumman, fick en tår i ögat!:) hiih!:):):) Love you!!:):):):)
pussss
skönt att få må bra idag va?:):)