Ananaspaj / Blåbärspaj

Pajdeg:
1dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g smält margarin

Fyllning:
2 dl creme fraishe
1 ägg
1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
en liten burk krossad ananas ( ca 150 g)

Blanda alla torra ingredienserna till pajdegen.
Häll den smälta margarinet över och rör ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform.
Låt den krossade ananasen rinna av ordentligt i en sil.
Blanda sen alla övriga ingredienser till fyllningen och häll den i formen.
Grädda pajen i 200 grader i ca 25-30 min tills degen fått färg.
Serveras i rumstemperatur med lösvispad grädde.

Variant 2 på denna paj:

Fyllning:
Blåbär ca 150 g ( en frp)
3dl gräddfil
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker

Denna variant gräddas likadant


Smaskens till sista biten


Kommentarer

Vem är du?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Vart finns du?

Lätta ditt hjärta:

Trackback
RSS 2.0