Ananaspaj / Blåbärspaj
Pajdeg:
1dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g smält margarin
Fyllning:
2 dl creme fraishe
1 ägg
1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
en liten burk krossad ananas ( ca 150 g)
Blanda alla torra ingredienserna till pajdegen.
Häll den smälta margarinet över och rör ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform.
Låt den krossade ananasen rinna av ordentligt i en sil.
Blanda sen alla övriga ingredienser till fyllningen och häll den i formen.
Grädda pajen i 200 grader i ca 25-30 min tills degen fått färg.
Serveras i rumstemperatur med lösvispad grädde.
Variant 2 på denna paj:
Fyllning:
Blåbär ca 150 g ( en frp)
3dl gräddfil
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
Denna variant gräddas likadant
Smaskens till sista biten
Kommentarer
Trackback