Publiserad i Lokalblaskan NV 090704

Farthinder att njuta av

Många tror att det är kommunen som bekostar blomlådorna som används som farthinder på gatorna, men det är helt fel. Dessa lådor är något som kommunen godkänner efter att man ansökt om att få ställa ut dem. Själva materialet, målningen och blommorna är något som vi själva får bekosta. Kommunen bidrar med reflexerna och måtten på lådorna.


Ibland kan man tro att folk som kör verkligen är blinda. Dessa lådor syns väldigt tydligt långt i förväg och det sitter reflexer på. Att det ska vara så svårt att sänka hastigheten så att man kan snirkla sig förbi? Visst sitter det både broms och en ratt i varje bil? Använd dessa!


Om man kör på en låda, stanna upp och fråga någon om vad du kan göra? Lämna en lapp i brevlådan med namn och telefonnummer. Om man bara kör iväg utan att meddela anses det som smitning, vilket kan leda till polisanmälan.


Visst tycker ni alla att det är en bra idé att dessa fina blomlådor finns som bromsklossar? Att det känns lite tryggare på våra kvartersgator för barn och hundar. Alla vet ju att det kan fara ut en leksak på vägen som ett barn springer iväg för att hämta utan att tänka sig för. Tänk efter? Hinner ni verkligen stanna om något sådant händer?


Jag för min del tycker det är underbart att se på lite blommor istället för bara asfalt. Om det ändå kunde finnas ett system som gjorde det möjligt att ha bromsklossar året om ...

Linda


Publicerad 2009-07-04 06:00

Kommentarer
Eva

hej igen!

Jo jag har mönster till lampan (på norska).

Japp jag virkar

2009-07-10 @ 08:57:31
URL: http://tapeterochteak.blogg.se/

Vem är du?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Vart finns du?

Lätta ditt hjärta:

Trackback
RSS 2.0